Igazán nagy megtiszteltetés, hogy idén a MONO CAKE AND DESSERT is felvehette a kínálatába a 2023-as Magyarország tortája nyertese finomságait.
A győztes a Spicces füge respektus elnevezésű torta lett, melyet a szigetszentmiklósi Levendula és Kert Cukrászda cukrászmestere, Lakatos Pál álmodott meg.
A torta ötletének megszületéséhez egy balatoni nyaralás során kóstolt füge fagylalt adta az ihletet, melyhez a karamell és a tokaji aszú párosítása izgalmasnak ígérkezett. A győztes torta mandulalisztes vajas joconde felvertből, lágy sóskaramellás mousse krémből és diós-karamellás ropogósból épül fel, mely kakaóbab töretet is tartalmaz. A tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes tejcsokoládé tükörzselé teszik igazán különlegessé ezt az ízvilágot, melyet az akácmézes fehércsokis ganache és a diós sablé korong koronáz meg. A torta nevében a „spicces” jelző a fügezselé bortartalmára utal, míg a „respektus” az alkotó tisztelgése tanítói és mentorai előtt.
A Kikelet lett Az ország cukormentes tortája 2023-ban
„Az idei versenyt Lawal-Papp Zsófia, a makói Papp Cukrászda cukrásza nyerte meg Kikelet elnevezésű édességével. A győztes cukrász frissítő harmóniára törekedett a kreáció megalkotásakor. A tortát egy csepp fekete tea köré álmodta meg, áfonyával és egy leheletnyi levendulával alakította ki a tökéletes összhangot, melyet a vaníliás fehércsokoládé-mousse és a gabonaliszt nélkül készült mandulás, citromos piskóta tesz teljessé. A Kikelet íz- és színvilága a tavaszi jókedvet, a természet újjáéledését idézi fel, mely a díszítésnél is megjelenik” – derül ki a Magyar Cukrász Ipartestület oldaláról.
Gyere és merülj el az ízek világába az ország tortája ízben és emlékekben egyaránt gazdag élményt nyújt.